Terug naar het overzicht

Iedere fan van het Pokémon kaartspel zal het zich wel eens hebben afgevraagd: wat is de beste Pokémon kaart ter wereld? Natuurlijk, hoe goed je speelt komt ook aan op je skills. Maar het valt niet te ontkennen dat sommige Pokémon kaarten nou eenmaal (veel) beter zijn dan anderen. We hebben al eens de 10 duurste Pokémon kaarten ter wereld op een rijtje gezet. Maar vergis je niet. Duur wil niet altijd zeggen dat de kaart ook echt ‘goed’ is in het Pokémon kaartspel.

Het valt niet mee om een selectie te maken van de beste Pokémon kaarten ter wereld. Er zijn er immers aardig veel. Wist je dat een Pokémon fan in 2017 een poging deed om alle unieke Pokémon kaarten te tellen en uitkwam op meer dan elfduizend? Inmiddels zijn dat er alleen maar meer, omdat er ieder jaar nieuwe sets bijkomen. Er zijn dus HEEL veel Pokémon kaarten. Daarnaast is ‘goed’ zijn vaak ook een subjectieve zaak. De voorkeur van de ene speler is niet per se die van de ander.

Benieuwd wat de beste Pokémon kaart ter wereld is? In dit artikel leggen we je uit wat een Pokémon kaart ‘goed’ maakt en wat, in onze ogen, de ultieme top 5 Pokémon kaarten is.

Waarom zijn sommige Pokémon kaarten beter dan anderen?

Hoe zijn wij tot onze top 5 beste Pokémon kaarten ter wereld gekomen? Zoals eerder benoemd is het niet geheel objectief of een Pokémon kaart goed is of niet. Daarom zal de top 5 van een andere Pokémon fan er misschien anders uitzien. Veel fans meten het succes van een Pokémon kaart aan de mate van populariteit. Vandaar dat Charizard kaarten het altijd goed doen. Anderen kijken naar de fantastische prestaties en krachten van de Pokémon kaarten. Wat ons betreft gaat het om een combinatie van de twee. En het belangrijkste is natuurlijk hoeveel plezier de spelers beleven aan het spelen met de Pokémon kaart.

De top 5 beste Pokémon kaarten ter wereld

Hier is ‘ie dan: onze top 5 beste Pokémon kaarten ter wereld. We hebben hierbij met name gekeken naar kaarten die tijdens het kaartspel erg sterk zijn.

5. Mega Gengar

We kennen allemaal Gengar wel, de ghost/poison Pokémon en laatste evolutie van Gastly. Maar ken je ook Mega Gengar? Deze krachtpatser heeft een verpletterende 220 HP en verdient daarom een plekje in onze top 5 beste Pokémon kaarten ter wereld. Vooral zijn actie ‘Phantom Gate’ doet je versteld staan. Deze actie geeft je de keuze om alle acties die je tegenspeler heeft zelf in te zetten. En het mooie is dat dit je slechts drie Energy kost. Wat een baas move!

4. Charizard Megaform Level X

We noemden hem eerder al even, maar die goeie ouwe Charizard mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 5 beste Pokémon kaarten ter wereld! Deze klassieker werd al geïntroduceerd in generatie 1. Hij is een flying/fyre type Pokémon en de laatste evolutie van Starter Pokémon Charmander. Deze specifieke Charizard kaart betreft de Megaform. Er bestaat een Charizard Megaform Level X en Level Y.

De reden dat juist deze kaart in de top 5 staat is omdat hij een echte killer is tijdens het Pokémon kaartspel. Zijn passieve ‘Call For Power’ actie geeft jou de macht om Energy kaarten van de Pokémon van je tegenspeler aan Charizard te geven, voordat je wordt aangevallen. Zo haal je je tegenstander precies op het juiste moment onderuit!

3. Rayquaza Level X

Nog een level X kaart in onze top 5 beste Pokémon kaarten ter wereld. Ken je Rayquaza nog? Deze dragon/flying legendary Pokémon was de belangrijkste factor in de Pokémon Emerald game. Waar wij vooral van onder de indruk zijn is de actie ‘Dragon Spirit’. Deze actie laat jou een Energy kaart terugpakken uit je afgelegde kaarten, die je vervolgens kunt koppelen aan je Rayquanza. Super handig! Met de ‘final blowup’ aanval kun je trouwens ook nog maar liefst 200 damage doen aan je tegenstander.

2. Mega Venusaur

Venusaur is één van de meest bekende en populaire Pokémon. En Mega Venusaur is een ware krachtpatser. Deze Pokémon kaart is zelfs sterker dan zijn soortgelijke Pokémon Mega Blastoise en Mega Charizard. We kennen Venusaur als de grote grass/poison Pokémon uit de eerste generatie die voortkomt uit Starter Pokémon Bulbasaur. De Mega Venusaur Pokémon kaart beschikt over maar liefst 230 HP. Hij kan dus wel tegen een stootje. Hij heeft maar één aanval, maar wat ons betreft is dat ook meer dan genoeg. Met de ‘crisis vine’ bezorg je je tegenspeler namelijk een harde 120 damage met ook nog een paralyzing én poisoning effect!

1. Shadow Lugia

Wat ons betreft de beste Pokémon kaart ter wereld. Als je graag het Pokémon kaartspel wint, tenminste. Want winnen ga je zeker doen met deze kaard in je deck. De flying/psychic legendary Pokémon Lugia kennen we van de games Pokémon Silver en Pokémon Soulsilver. Ook is deze Pokémon bekend als de heerser over het Legendary Birds Trio: Articuno, Zapdos en Moltres.

Deze specifieke Pokémon kaart betreft de Shadow Lugia. Van alle soorten Shadow Pokémon is dit de sterkste die er bestaat. De HP-waarde is namelijk 300. Er is geen één Pokémon kaart met een hogere HP-waarde dan dat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ‘shadow storm’ aanval. Bam! Zo even 1000 damage voor je tegenstander. En dat voor slechts 4 psychic enery kaarten. Niet voor niets de nummer één in onze top 5 beste Pokémon kaarten ter wereld!

Terug naar het overzicht