Terug naar het overzicht

Iedere Pokémon kaarten fan kent ze wel: glimmende Pokémon kaarten. Spelers voelen zich automatisch aangetrokken tot deze bijzondere kaarten omdat ze er mooi uitzien en net even anders dan anders zijn. Maar er is nog een reden waarom glimmende Pokémon kaarten interessant zijn. Ze zijn namelijk zeldzamer dan niet-glimmende kaarten. En dat betekent dat ze meer waard zijn als je van plan bent om ze te verkopen.

Wil je weten hoe je kunt achterhalen wat jouw glimmende Pokémon kaarten waard zijn? Lees snel verder!

beste pokemon kaart

Even over zeldzaamheidniveaus van Pokémonkaarten

Zoals je misschien wel weet zijn sommige Pokémon kaarten zeldzamer dan andere. Voordat we uitleggen wat glimmende Pokémon kaarten waard zijn, vertellen we je eerst iets over de basics van zeldzaamheid bij Pokémonkaarten. Hoe zeldzamer de Pokémonkaart, hoe meer geld hij immers waard is.

In de rechterbenedenhoek van je Pokémon kaart vind je het zeldzaamheidssymbool. Dit symbool komt in drie verschillende vormen aangezien er drie niveaus van zeldzaamheid zijn. Zo zijn er om te beginnen de common Pokémonkaarten. Deze kaarten zijn het minst zeldzaam en komen dus het vaakst voor. Het symbool voor common Pokémonkaarten is een zwarte cirkel. Iets zeldzamer zijn de uncommon Pokémonkaarten.

Deze kaarten komen iets minder vaak voor dan de common kaarten en zijn daarom al wat waardevoller. Het symbool voor uncommon Pokémonkaarten is een zwarte diamant. En dan wordt het echt leuk: de rare Pokémonkaarten. Dit zijn zeldzame Pokémonkaarten. Ze komen dus niet vaak voor en zijn daarom meer geld waard dan common en uncommon kaarten. Het symbool voor rare Pokémonkaarten is een zwarte ster.

Pokémonkaarten met een glimmend en rare combo

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn rare Pokémonkaarten dus erg fijn als je je kaarten wilt verkopen. Ze zijn namelijk het meeste geld waard. Maar als die rare Pokémonkaart dan ook nog eens glimmend is, heb je al helemaal een topkaart. Een glimmende kaart pik je er zo uit. Bij deze Pokémonkaarten is namelijk de afbeelding waar de Pokémon op te zien is helemaal glimmend (duh!). Soms zie je ook sterretjes op de achtergrond van de afbeelding. Verder ziet de rest van de kaart er gewoon uit zoals je gewend bent. De specifieke term voor dit soort kaarten is ‘Holo Rare’.

En de common en uncommon Pokémon kaarten dan? Bestaan daar geen glimmende variaties van. Het antwoord is nee. Glimmende Pokémonkaarten zie je alleen bij rare kaarten. En van alle rare kaarten is maar een heel klein deel glimmend. Heb jij dus zo’n Rare Holo kaart in je collectie zitten? Dan zou je daar waarschijnlijk aardig wat geld mee kunnen verdienen als je besluit je glimmende Pokémonkaart te verkopen.

Reverse Holo Pokémonkaarten

Naast de normale glimmende Pokémonkaarten, waarbij de afbeelding met de Pokémon glimmend is, bestaan er ook Reverse Holo Pokémonkaarten. Hierbij is juist de afbeelding normaal en de rest van de kaart is glimmend. Net als glimmende Pokémonkaarten zijn Reverse Holo kaarten zeldzamer dan niet-glimmende Pokémonkaarten. Daarom zijn ook deze kaarten meer geld waard. Wat wel opvalt is dat Reverse Holo kaarten ook gevonden worden bij common en uncommon Pokémon kaarten en dus niet alleen maar bij rare kaarten.

Terug naar het overzicht