Terug naar het overzicht

Met het verkopen van je losse Pokémon kaarten kun je geld verdienen! Waarschijnlijk heb je vroeger veel plezier beleefd aan het verzamelen van Pokémon kaarten en het spelen van het kaartspel. Maar ja, inmiddels liggen die kaarten al jarenlang stof te verzamelen op zolder. Je hebt er niets meer aan. En dat terwijl je er ook geld aan zou kunnen verdienen. Hoogste tijd dus om die oude Pokémon kaarten verkopen.

Interesse in het verkopen van je losse Pokémon kaarten? Lees in dit artikel alles wat je daarover moet weten.

Waarom je je losse Pokémon kaarten moet verkopen

Misschien twijfel je nog. “Moet ik mijn Pokémon kaarten wel verkopen?” vraag je je af. Misschien ben je bang dat je de kaarten gaat missen als je ze eenmaal hebt verkocht. Maar als je heel eerlijk bent naar jezelf weet je dat je ze toch nooit meer gaat gebruiken. Anders had je dat in al die afgelopen jaren wel al een keer gedaan. Bovendien kun je een ander misschien wel heel blij maken met die kaarten waar je zelf niet meer naar omkijkt. En de belangrijkste reden om je losse Pokémon kaarten te verkopen: ze kunnen je geld opleveren!

De waarde bepalen van je losse Pokémon kaarten

Ja, echt waar, jouw losse Pokémon kaarten kunnen je geld opleveren. Wist je dat sommige Pokémon kaarten wel duizenden of zelfs tienduizenden euro’s waard kunnen zijn? Het gaat daarbij wel om zeer zeldzame collectors items. Het zou natuurlijk altijd kunnen dat jij ook zo’n super waardevolle kaart in je bezit hebt. Neem gewoon eens een kijkje in je collectie. Maar ook als je niet zo’n kaskraker Pokémon kaart hebt, kun je alsnog geld verdienen met je losse Pokémon kaarten.

Het is nog best lastig om zelf te bepalen wat je Pokémon kaarten waard zijn. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste geldt dat Pokémon kaarten van oudere generaties waardevoller zijn dan nieuwere Pokémon kaarten. Ook de zeldzaamheid van de kaart bepaalt een groot deel van de waarde. Dit kun je aflezen rechts onderaan de kaart door middel van het zeldzaamheidssymbool. Hoe zeldzamer de Pokémon kaart, hoe meer hij waard is.

Losse Pokémon kaarten verkopen via Marktplaats: goed idee?

Oké, dus je wilt je losse Pokémon kaarten verkopen. Maar hoe pak je dat aan? Het eerste woord dat nu in je opkomt is waarschijnlijk ‘marktplaats’. Logisch, want je oude meubels verkoop je hier immers ook. Als je even speurt op marktplaats kun je zien dat een hoop mensen hier hun oude Pokémon kaarten te koop aanbieden.

Als je het ons vraagt: je Pokémon kaarten verkopen via Marktplaats is geen goed plan. Jammer genoeg zijn er namelijk veel fraudeurs die via deze site proberen een slaatje te slaan. Zij zullen jouw Pokémon kaarten proberen te kopen voor veel te weinig geld. Daarna handelen zij ze zelf weer door voor meer geld en maken zo winst. Marktplaats wordt niet beheerd door Pokémon experts die je een indicatie geven van wat je kaarten echt waard zijn. Daarom is ons advies: verkoop je oude Pokémon kaarten niet via Marktplaats.

Hoe verkoop je losse Pokémon kaarten?

Maar als je je losse Pokémon kaarten niet via Marktplaats verkoopt, hoe dan wel? Kies voor een site die jouw Pokémon kaarten op waarde taxeert. Want als je zelf geen doorgewinterde Pokémon kaarten taxateur bent, is het erg lastig om je eigen Pokémon kaarten op waarde te schatten. Wij doen dit voor jou. We taxeren al jarenlang Pokémon kaarten en kunnen jou daarom een eerlijke prijs geven voor je losse Pokémon kaarten.

Terug naar het overzicht