Terug naar het overzicht

Waarom zou je de waarde van je Pokémon kaarten laten taxeren? Nou, zoals je misschien wel weet, kunnen die oude Pokémon kaarten die je op zolder hebt liggen best wat geld waard zijn. Wie weet zit je stiekem wel op een goudmijntje! Maar bepalen hoeveel je Pokémon kaarten waard zijn is nog niet zo eenvoudig. Weet je zelf niet goed hoeveel je voor je kaarten kunt vragen? Een ervaren Pokémon kenner lost dat probleem zo voor je op als je je kaarten laat taxeren.

Zit je er zelf aan te denken om je Pokémon kaarten te laten taxeren? Hieronder staat alles wat je daarover moet weten.

Neppe-pokemon-kaart-herkennen

Pokémon kaarten: verkopen of niet?

De kans is groot dat je ooit, lang geleden, erg blij werd van die ene Mewto Pokémon kaart. Van je zakgeld kocht je nieuwe booster packs in de hoop je verzameling aan te vullen met mooie, nieuwe exemplaren. De kans is nog groter dat je inmiddels al jaren niet meer hebt omgekeken naar die arme Pokémon kaarten. En laten we eerlijk zijn: ga je er ooit nog iets mee doen? Echt? Hoogste tijd dus om wat geld te verdienen aan je jeugdsentiment!

Hoe verkoop je je Pokémon kaarten?

Top, je hebt besloten om je oude Pokémon kaarten te verkopen. Nu nog de vraag hoe je dat gaat doen. Veel verzamelaars vinden het te veel gedoe om iedere kaart individueel te bekijken en op waarde te schatten. Ze zullen daarom geneigd zijn om de hele stapel bij elkaar te verkopen, vaak via Marktplaats. Dat scheelt een hoop tijd, maar je loopt mogelijk ook geld mis. Het zou namelijk zomaar kunnen dat er in die dikke stapel een zeldzame Pokémon kaart zit waar je veel meer voor had kunnen vragen. Wil je het meeste krijgen voor je oude Pokémon kaarten? Neem ze dan toch eerst even door en verkoop ze pas als je weet hoeveel ze waard zijn.

Hoeveel zijn je Pokémon kaarten waard?

Het valt nog niet mee om helemaal zelf te bepalen hoeveel je Pokémon kaarten waard zijn. Dit hangt namelijk af van meerdere dingen. In principe zijn zeldzame Pokémon kaarten ook automatisch meer geld waard. Oudere kaarten zijn zeldzamer en daarom kun je er meer voor vragen. Met name Pokémon kaarten uit generatie 1, die gedrukt zijn in 1999 en 2000, kunnen veel opleveren. Daarnaast zie je rechtsonder op de Pokémon kaart een zwart symbooltje, namelijk een cirkel, diamant of ster. Dat betekent respectievelijk dat je te maken hebt met een common, uncommon of rare Pokémon kaart.

Common kaarten komen het vaakst voor en rare kaarten zijn het zeldzaamst. Als je Pokémon kaart glimmend is, voegt dat ook toe aan de waarde van de kaart. Als je echt geluk hebt, heb je misschien zelfs een speciale promo kaart, een ‘first edition’ kaart of een kaart met een drukfout. Deze zijn ontzettend zeldzaam en daardoor ook zeer waardevol. Tenslotte is het natuurlijk belangrijk voor de waarde van je Pokémon kaart dat hij in goede conditie is en geen beschadigingen bevat.

Waar kun je je Pokémon kaarten laten taxeren?

Nog best een gedoe, dat bepalen van de waarde van je Pokémon kaarten. Laat je het liever aan een professional over? Dan weet je in ieder geval zeker dat je een eerlijke prijs voor je kaarten zal krijgen. Daarbij scheelt het jou een hoop tijd. Zeker als je een heleboel Pokémon kaarten hebt. Bij ons kun je de waarde van jouw Pokémon kaarten laten taxeren. Wij zijn zelf die-hard Pokémon fans en kunnen dan ook exact nauwkeurig inschatten hoeveel je kaarten waard zijn. Wel zo fijn.

Hoe worden je Pokémon kaarten getaxeerd?

Het laten taxeren van je Pokémon kaarten door ons is heel simpel. Je vult het contactformulier in op onze website. Daarbij laat je weten welke Pokémon kaarten je wilt laten taxeren. Voor de beste beoordeling voeg je ook foto’s van de kaarten toe, zodat de conditie beoordeeld kan worden. Binnen 14 dagen ontvang je een realistisch bod op je Pokémon kaarten.

Terug naar het overzicht